1 nedidelis žalias burokėlis,
1 agurkas,
pundelis krapų,
2 svogūno laiškų,
0,5 stiklinės dvi val.mirkytų saulėgrąžų sėklų,
300 ml. vandens.
burokėlį sutarkuojame ir trumpam ''marinuojame'',kad
suminkštėtų žiupsneliu druskos ir citrinos sultimis bei medumi.
Jei norite tirštesnių ir sotesnių šaltibarščių-vandenį
suplakite blenderiu kartu su žiupsneliu anakardžių riešutų,žiupsneliu druskos
ir šlakeliu citrinos-bus panašūs į kefyrą.
Saulėgrąžų ''grietinė''; saulėgrąžas sumalame su
vandeniu/kad apsemtų/ kartu su žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos
sulčių.Tokią grietinę galite naudoti ir kaip užtepą.
į dubenį ar į lėkštę pilame paruoštą vandenį-kefyrą /prieš
tai galite pašaldyti-atvėsinti šaldytuve/ sudedame ''marinuotus'' burokėlius,
susmulkintus agurkus, svogūno laiškus, krapus, uždedame saulėgrąžų
''grietinės'', apibarstome stambiai grūstais j.pipirais. Skanaus!!!
receptas Gražinos Gum
Su kokiu smulkintuvu gaminate saulėgrąžų grietinę? Man ji gaunasi nevielytė, jaučiasi gabaliukai
AtsakytiPanaikintiSveiki, turiu stollar kokteilinę.
Panaikinti