2014 m. kovo 28 d.

RAW šaltibarščiai


1 nedidelis žalias burokėlis,
1 agurkas,
pundelis krapų,
2 svogūno laiškų,
0,5 stiklinės dvi val.mirkytų saulėgrąžų sėklų,
300 ml. vandens.
burokėlį sutarkuojame ir trumpam ''marinuojame'',kad suminkštėtų žiupsneliu druskos ir citrinos sultimis bei medumi.
Jei norite tirštesnių ir sotesnių šaltibarščių-vandenį suplakite blenderiu kartu su žiupsneliu anakardžių riešutų,žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos-bus panašūs į kefyrą.
Saulėgrąžų ''grietinė''; saulėgrąžas sumalame su vandeniu/kad apsemtų/ kartu su žiupsneliu druskos ir šlakeliu citrinos sulčių.Tokią grietinę galite naudoti ir kaip užtepą.

į dubenį ar į lėkštę pilame paruoštą vandenį-kefyrą /prieš tai galite pašaldyti-atvėsinti šaldytuve/ sudedame ''marinuotus'' burokėlius, susmulkintus agurkus, svogūno laiškus, krapus, uždedame saulėgrąžų ''grietinės'', apibarstome stambiai grūstais j.pipirais. Skanaus!!! 
receptas Gražinos Gum

2 komentarai:

  1. Su kokiu smulkintuvu gaminate saulėgrąžų grietinę? Man ji gaunasi nevielytė, jaučiasi gabaliukai

    AtsakytiPanaikinti