2014 m. kovo 22 d.

Quiche su mėlynuoju pelėsiniu sūriu ir špinatais





Tešlai reikės:
2 stiklinių miltų
150gr sviesto
kiaušinio
druskos
4-5 šaukštai ledinio vandens.

Įdarui:
apie 300g šviežių arba šaldytų špinatų lapų
poro
sviesto pakepimui
250g grietinėlės  36 proc.
4 kiaušinių
apie 300g mėlynojo pelėsinio sūrio
česnako skiltelė
muskato riešuto
pipirų, druskos.
Sviestą sutarkuojame stambia tarka, sumaišome su miltais, įmušame kiaušinį, įberiame druskos ir viską kapodami peiliu sulipdome, jei tešla nesiminko įpilame vandens. Suminkome ir dedame į šaldytuvą mažiausiai valandai.
Porą  supjaustome ir pakepiname  svieste, sudedame špinatų lapus, česnaką ir dar truputį pakepiname.
Tešlą išėmė iš šaldytuvo  pakočiojame ir įklojame į skardą. Ant tešlos dedame špinatus su porais, apibarstome pelėsiniu sūriu. Dubenyje išplakame kiaušinius, supilame palaipsniui grietinėlę, pasūdome, papipirinam, patarkuojam muskato riešuto. Viską supilam ant tešlos su įdaru ir dedam kept 180-190 laipsnių temperatūroj apie 40 minučių. Skanaus!
receptą radau čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą