2014 m. kovo 21 d.

Pats skaniausias varškės pyragas

receptą radau  čia, tačiau pakoregavau pagal save. Tikrai labai labai skanus pyragas. Atsiprašau užnuotraukos kokybę.

Tešlai reikės:
125 g margarino arba sviesto
0,5 stiklinės cukraus
1 kiaušinis
1,5 stiklinės miltų
1,5  a.š. kepimo miltelių

Įdarui
:
100 g sviesto
3 v.š. saldaus kondensuoto pieno
1 kiaušinis
500 g varškės
2 v.š. krakmolo


Tešlą gaminame taip:
Margariną ištirpiname, supilame  cukrų, gerai išmaišome ir paliekame atvėsti.
Į pravėsusią masę įmušame kiaušinį ir išsukame.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais  ir įmaišome juos į tešlą.
Tešlą palaikome 2-3 val. šaldytuve arba pusvalandį šaldiklyje.

Įdarą gaminame taip:
Sviestą išsukame iki purumo.
Paeiliui dedame kondensuotą pieną, kiaušinį, varškę ir viską gerai išsukame.
Įmaišome krakmolą.

Sviestu patepame kepimo formą (maždaug 23 cm skersmens).
Imame maždaug 2/3 tešlos ir stambia tarka sutarkuojame ją į pateptą formą. 
Dedame ant jo varškės masę, taip pat išlyginame.
Užtarkuojame likusią tešlą.
Dedame pyragą į orkaitę, įkaitintą iki 180 °C ir kepame 40 min.
Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą