2014 m. kovo 29 d.

RAW pyragas

Mano pirmasis Raw pyragas. Labai norėjau išbandyt, o dar labiau norėjau paskanaut. Taigi nelabai vykus forma ir sluoksniai, bet skanus :) 


Pagrindui reikės:
150 g datulių (7-8 didelės datulės)
100g migdolų
1/4 a. š. jūros druskos

Įdarui reikės:
240 g anakardžių riešutų (prieš tai pamerkite juos nakčiai)
2 citrinų sultys
1 vanilės ankšties sėklytės
1/3 puodelio tirpinto kokosų aliejaus (5-6 šaukštai)
1/3 puodelio medaus (5-6 šaukštai)
1 puodelis aviečių 

Anakardžius pamerkite nakčiai (ar bent kelioms valandoms). Migdolus, datules bei druską sumalkite virtuviniu kombainu iki tokio smulkumo, kokio pageidaujat.  18 cm skersmens tortinę  išklokite maistine plėvele. Maltus migdolus-datules sukrėskite į išklotą tortinę ir šaukštu suformuokite pyrago pagrindą .
Mažame puodelyje ant mažos ugnies ištirpinkite kokosų aliejų bei medų . Ištirpusius medų bei aliejų sumaišykite . Išspauskite citrinas , iš vanilės ankšties išskobkite vidurį. Medaus-aliejaus mišinį, citrinos sultis, vanilę bei anakardžius sudėkite į virtuvinį kombainą  ir viską sumalkite didžiausiu greičiu. Kuo smulkesnė masė, tuo geriau, todėl malkite bent kelias minutes.
Anakardžių masė turėtų priminti varškytę . 2/3 anakardžių masės sukrėskite ant migdolų-datulių pagrindo . Į likusią 1/3 anakardžių masės supilkite avietes (jei naudojate šaldytas, jas būtinai atšildykite ir nupilkite skystį) ir vėlgi viską sumalkite . Aviečių masę supilkite ant pirmojo sluoksnio , išlyginkite, uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldiklį iki pyragas sukietės. Aš palikau formą šaldiklyje per naktį. Pusvalandį prieš patiekdami, pyragą išimkite iš šaldiklio ir leiskite jam atitirpti. Skanaus !!!
receptą radau : čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą