2011 m. kovo 25 d.

Šernienos troškinys
800 g šernienos, supjaustytos 3-4 cm gabalėliais

Marinatui

šilto aliejaus ir prieskonių žvėrienai
Troškiniui

2 v.š. aliejaus
1 svogūnas
1 morka
250 g pievagrybių (aš naudojau džiovintus baravykus)
150 ml sauso raudonojo vyno
300 ml jautienos sultinio
2 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. miltų
Druskos, maltų juodųjų pipirų - pagal skonį
Marinatui sumaišome visus ingredientus, sudedame į jį šernienos gabalėlius ir, laiks nuo laiko pamaišydami, marinuojame šaldytuve 24 val.
Išimame mėsą iš marinato, gerai nusausiname. Troškintuve įkaitintame aliejuje iš visų pusių apkepiname šernienos gabaliukus. Kai visa mėsa apkepinta, sudedame smulkiai pjaustytą svogūną ir pakepiname keletą minučių kartu su mėsa.
 Įmaišome su miltais sumaišytą pomidorų padažą. Gerai išmaišome, pakepame viską keletą minučių.
Pilame vyną, sultinį ir užviriname. Uždengę troškiname valandą ar pusantros.
Morką supjaustome stambokais gabalėliais, grybus iš vakaro pamirkiau vandenį. Sudedame į troškinį morkų gabaliukus, patroškiname apie 2o min. Tada dedame grybus ir troškiname dar 15 min.
Pabaigoje pagal skonį pasūdome ir papipiruojame. Valgėm su bulvių koše ir troškintom daržovėm.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą