2011 m. kovo 25 d.

Kiauliena ale kinietiškai

500 g kiaulienos nugarinės
1 indelio konservuotų ananasų
1 pakelio šaldytų daržovių china
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
1 valg. š. kukurūzų miltų
2 kiaušinių baltymų
3 valg. š. sauso baltojo vyno
2 valg. š. vyno acto
3 valg. š. cukraus
3 valg. š. pomidorų padažo
2 valg. š. sojų padažo
500 ml saulėgrąžų aliejaus
5 valg. š. alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų

Kiauliena supjaustoma kubeliais. Mėsa sudedama į dubenį, pabarstoma druska, pipirais ir apšlakstoma vynu. Uždengiama ir paliekama 1 val. marinuotis.
Svogūnai supjaustomi plonais griežinėliais. Paprikos perpjaunamos perpus, išvalomos sėklos ir supjaustomos didesniais gabaliukais.Ananasai išgriebiami iš sunkos ir nuvarvinami. Kiaušinio baltymus išplakame su kukurūzų miltais. Į gautą plakinį sudedama mėsa. Keptuvėje gerai įkaitinamas saulėgrąžų aliejus, dalimis sudedami mėsos gabaliukai ir verdami maždaug 3 – 4 minutes. Išgriebiami kiaurasamčiu ir nuvarvinami.
Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus ir maišant 2 min. pakepinami šaldytos daržovės, paprikos ir svogūnų griežinėliai.
Dubenėlyje sumaišomas vyno actas, cukrus, sojų padažas, 1 valg. šaukštas vandens, 3 valg. šaukštai ananasų sunkos ir pomidorų padažas. Mišinys supilamas ant daržovių ir maišant pakaitinamas ant vidutinės ugnies, kol padažas sutirštėja. Kiauliena, ananasų gabaliukai sudedami į keptuvę su daržovėmis ir pakaitinami dar 3 min.  patiekiame su ryžiais. Skanaus!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą