2011 m. kovo 25 d.

Bandelės


1 v. š. cukraus
1 pakelis (7 g) sausų mielių
¼ puodelio šilto vandens
1 puodelis šilto pieno
2 v. š. aliejaus
2 a. š. druskos
3 - 3,5 puodelio miltų
1 kiaušinio baltymas (bandelėms aptepti)

Dideliame dubenyje sumaišyti cukrų, mieles ir šilta vandenį. Maišyti, kol mielės ištirps ir palaukti apie 5 min., kol suputos. Supilti pieną, aliejų ir druską. Mikseriu su tešlos antgaliais nedideliu greičiu palaipsniui įmaišyti miltus. Kai bus įmaišyti trys puodeliai, likusius miltus berti po vieną šaukštą tik tol, kol tešla atšoks nuo indo sienelių. Dėti tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus ir minkyti apie 5 min., kol ji bus elastinga ir lygi. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni. Dėti tešlą į lengvai aliejumi pateptą dubenį, uždengti plėvele ir šiltai kildinti, kol padvigubės.
Pakilusią tešlą lengvai paploti ir padalinti į 10 dalių. Suformuoti apvalias bandeles, dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, pridengti virtuviniu rankšluosčiu ir pakildinti dar 30 min.
Orkaitę įkaitinti iki 200º C. Pakilusias bandeles aptepti kiaušinio baltymu ir kepti 20 min. Prieš pjaustant ataušinti ant grotelių.
Skanaus!!!!
šaltinis :supermams.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą