2012 m. birželio 27 d.

Šakočio pusbrolis

250 g. kambario temperatūros sviesto
250 g. cukraus
5 kiaušiniai
143 g. miltų
107 g. krakmolo
2 v.š. grietinės
1 a.š. kepimo miltelių

Eiga: Sviestą su cukrumi išsukti iki purumo ir kol nesijaus cukraus granulių. Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius, po vieną sudėti į sukamą sviestą. Miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais, ir įmaišyti į sviesto masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Sudėti grietinę. Tešla turi gautis geros grietinės tirštumo. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi,  įdėti kelis šaukštus tešlos ir paskleisti po skardą plonu sluoksniu. Dėti į įkaitintą orkaitę grill režimu 180 laipsnių ir kepti, kol įgaus auksinę spalvą. Ištraukti ir ant viršaus vėl pilti pora šaukštų tešlos. Taip kepti, kol pasibaigs tešla. Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais. Atvėsinti.
Šaltinis : čia
 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą