2012 m. birželio 25 d.

Apverstas bananų pyragas

6 dideli nepernokę bananai
apie 60g tikro sviesto
apie 120g rudojo cukraus
sluoksniuotos tešlos lapas
cinamonas
žiupsnelis druskos

Sviestą ištirpinkite plačiame puode arba keptuvėje. Sudėkite cukrų, cinamoną ir druską ir gerai išmaišykite. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol ims šiek tiek putoti (2-3min). Bananus nulupkite ir perpjaukite išilgai per pusę. Sudėkite į karamelę. Troškinkite porą minučių iš vienos pusės. Apverskite ir dar šiek tiek patroškinkite iš kitos.
Tešlą iškočiokite iki turimos formos dydžio. Bananus atsargiai ištraukite iš puodo, sudėkite formoje vienu sluoksniu,  užpilkite likusiu karamelės padažu. Ant viršaus uždėkite tešlos lakštą, padarykite keletą įpjovimų, pašaukite į orkaitę ir kepkite 180-200°C karštumo orkaitėje apie 20min (kol gražiai parus).
Kai iškeps, ištraukite iš orkaitės ir palikite 10-15 min. Apvertę išiimkite iš kepimo skardelės.
Skanaus! Šaltinis : čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą