2011 m. spalio 5 d.

Tobulas varškėa pyragas , apkepas

tešlai:
150 g sviesto
120 g cukraus
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų (320 g) miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
įdarui:
4 kiaušiniai
200 g cukraus
2 šaukštai aliejaus (naudojau alyvuogių)
800 g varškės (naudojau 5 proc. riebumo Alpenrose - ideali tokio tipo pyragams, nes beveik be gumuliukų, kreminė)
200 ml pieno
pakelis D.Oetker vanilinio pudingo
Sviestą ištirpink, sumaišyk su cukrumi, miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais ir padėk į šaldytuvą. Tešla turi išeiti tokia, kad ja būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus.
Įdarui kiaušinius ištrink su cukrumi ir aliejumi. Sudėk varškę ir gerai išmaišyk, kad neliktų gumuliukų. Kitame inde pieną sumaišyk su pudingi, supilk į varškės masę ir išmaišyk. Įdaras turėtų išeiti gana skystas, kefyro konsistencijos.
Atsegamos kepimo formos dugną išklok kepimo popieriumi ir aplipdyk tešla, ją skirstyk taip, kad perliptų truputį ir per formos kraštus. Supilk įdarą ir pašauk į 170 laipsnių orkaitę. Po 15 min. karštį sumažink iki 150 laipsnių. Kepk, kol pajudinus formą įdaras nebebanguos, taps tvirtas. Aš kepiau apie 50min. Skanaus!
šaltinis : duonos ir žaidimų

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą