2011 m. spalio 5 d.

Marmurinis keksas

reikės :
150 g labai minkšto sviesto
150 g cukraus
2 kiaušinių
žiupsnelio druskos
150 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
50 ml pieno
15 g kakavos
5 a.š. stiprios kavos ( espresso)

Sviestas turi būti labai minkštas. Taigi sviestą dėti į indą, suberti cukrų bei druską ir gerai viską išplakti iki purios masės. Vieną po kito įmušti kiaušinius, po kiekvieno 1 min paplakant. 
Miltus susimaišyti su kepimo milteliais ir įsijoti į sviesto masę. Šaukštu atsargiai išmaišyti. Masė bus labai tiršta, tad supilti 50 ml pieno ir išmaišyti. 
1/3 masės atsidėti į kitą indą. Į ją įmaišyti kakavą bei 5 a.š. kavos ir išmaišyti. 
Kekso formą pasitepti riebalais ir pamiltuoti ( arba imti tiesiog kepimo popierių) ir sluoksniuoti: dėti pirma baltos masės, ant jos kakavinės, kurią biškį pamaišyti su balta apatine ir vėl ant viršaus likusią baltą sukrėsti. Pašauti į įkaitintą 175° orkaitę 45- 60 min. Reikia žiūrėti pagaliuku ar jau iškepę ar ne! Skanaus!
Šaltinis : aguonėlė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą