2013 m. vasario 2 d.

Medaus tortas pagal Beatą



Lakštams reikės:

220 g sviesto
250 g medaus
200 g cukraus
2 kiaušinių
2 š. grietinės
800 g miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. cinamono
puodelio stiprios Earl Grey arbatos 

Kremui:

1 citrinos
1 l grietinės
150 g cukraus

Ištirpinti sviestą, medų ir cukrų. Kiaušinius išplakti su grietine. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir cinamonu. Dideliame dubeny sumaišyti visus produktus. Atšaldyti įdėjus į šaldytuvą valandai. Išėmus tešlą padalinti į 10 dalių. Iš kiekvienos iškočioti blyną ir išpjauti norimą formą. Kepti ląkštus 180C orkaitėj apie 10 min. Kol vienas ląkštas kepa, kočiojame kitą. 
Pabaigus kepti ląkštus  pasiruošiam kremą. Citrinos žievelę nutarkuoti ir suberti į grietinę. Įdėti cukraus ir viską išmaišyti. Sutepti ląkštus.  Papuošti, kaip tik norisi. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą