2012 m. rugsėjo 26 d.

Vištienos vėrinukai riešutų padaže

Vištienai:
2 vištienos krūtinėlių
60 g (poros saujų) sūdytų žemės riešutų
2 skiltelių česnako
2 šaukštų kondensuoto pieno
2 šaukštų sojos padažo
1 čili pipiro
1 arbatinio šaukštelis ciberžolės miltelių
medinių pagaliukų-iešmelių


Salotomos reikės:

pusės galvos pekino kopūsto
pusės galvos raudonojo kopūsto
2 vidutinio dydžio morkų
saujelės šviežių špinatų
ryšulėlio laiškinių svogūnų
žemės riešutų pabarstymui
sezamų sėklų


Salotų padažui reikės:

ryšulėlio šviežių bazilikų, kalendrų, ir mėtos lapelių
2 šaukštų sojų padažo
1 čili pipiro
1 nedidelio laimo sulčių
2 šaukštų skrudintų sezamo sėklų aliejaus
saujos sūdytų žemės riešutų

Pasiruoškime marinatą vištienai: į virtuvinį kombainą ar kavamalę suberkite sūdytus žemės riešutus ir juos susmulkinkite .
Į sumaltus riešutus įdėkite kelis šaukštus kondensuoto pieno, kad suteiktų marinatui saldaus prieskonio, arbatinį šaukštelį ciberžolės, įspauskite 2 skilteles česnako, įpilkite keletą šaukštų sojos padažo, o aštriam akcentui – ir čili pipirą. Viską vėl susmulkinkite kombainu. Marinatas paruoštas.
Vištienos krūtinelę perpjaukite per pusę ir įstrižai supjaustykite panašaus dydžio juostelėmis.
Vištienos gabaliukus sudėkite į dubenį ir užpilkite juos paruoštu marinatu. Jei padažas atrodo per tirštas, pašlakstykite sojų padažu. Mėsą paspausdami sumaišykite pirštais, kad marinatas geriau įsigertų. Leiskite vištienai pasimarinuoti bent keletą valandų, o geriausia – per naktį.
Vištienos gabalėlius suverkite ant medinių iešmėlių, juos sudėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę 20 minučių. Geriausia naudoti griliaus režimą.

 Salotos:
Nuskustas morkas sutarkuokite ar supjaustę šiaudeliais, suberkite į dubenį.
Peiliu ar specialia pjaustykle sukapokite pusę galvos pekino kopūsto bei pusę galvos raudonojo kopūsto ir suberkite į salotoms paruoštą dubenį. Dubenyje susmulkintą kopūstą šiek tiek sumaigykite pirštais. Į dubenį sudėkite ir šviežius špinatus. Galite juos suplėšyti norimo dydžio gabalėliais.
Salotų užpilui peiliu susmulkinkite ryšulėlį prieskoninių žolelių: šviežių bazilikų, laiškinių svogūnų, kalendras ir mėtas.
Į užpilo dubenėlį išspauskite vieno laimo sultis, įpilkite keletą šaukštų sojų padažo ir skrudintų sezamo sėklų aliejaus bei sudėkite smulkiai supjaustytą čili pipirą. Padažą gerai išmaišykite.
Salotas dar pagardinkite kapotais, kepintais sūdytais žemės riešutais – tiesiog pabarstykite jais dubenyje supjaustytas daržoves, dosniai apipilkite paruoštu padažu ir viską gerai išmaišykite.
Šaltinis:Beatos virtuvė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą