2 ¾ – 3 puodelių miltų;
1 puodelio cukraus;
1 ¾ a.š. kepimo miltelių;
¾ a.š. druskos;
1 puodelis džiovintų vyšnių;
1 ¼ puodelio pakepintų migdolų (galima ir daugiau, bus tik skaniau);
3 kiaušiniai;
Viename inde išmaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską. Kitame
inde išplakti kiaušinius su cukrumi. Supilti
kiaušinius į miltų mišinį ir maišyti kelias minutes. Masė bus lipni,
jeigu skystoka, dar įberti miltų. Įmaišyti džiovintas vyšnias bei
migdolus. Dar gerai paminkyti, kad uogos ir riešutai pasiskirstytų.
Tešlą padalinti pusiau ir dėti ant kepimo popieriaus formuojant pailgus
kepalėlius. Nedėti vieno arti kito, nes kepant kepalėliai plečiasi.
Suformuotus dėti į įkaitintą iki 180 0C orkaitę ir kepti
30-35 minutes. Iškepus leisti 10 minučių atvėsti, tada aštriu dantytu
peiliu supjaustyti plonomis riekelėmis, išdėlioti jas ant kepimo
popieriumi išklotos skardos ir dėti į 150 0C orkaitę 10 minučių, jeigu norisi minkštesnių ar 20 minučių, jeigu norisi sausų, kietų džiūvėsėlių.
Šaltinis :čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą