2014 m. sausio 2 d.

Kepti kalmarai

Reikia:
 kelių šaldytų kalmarų filė
0,5 puodelio miltų
didelio kiaušinio
0,5 puodelio vandens
gero žiupsnio maltų juodųjų pipirų, mažesnio žiupsnio maltų čili pipirų, kelių žiupsnių druskos
sūrių krekerių.
nedidelio pakelio bulvių traškučių

Procesas:
Bulvių traškučius sutrupinti kartu su krekeriais [naudojau bulvių grūstuvę].  Sugrūsti galima smulkiau, galima stambiau. 
Miltus padalint per pusę. Vieną pusę sumaišyt su druska ir pipirais.
Kiaušinius išplakti su vandeniu ir sumaišyt su likusiais miltais.
Kalmarus supjaustyt žiedais. Po vieną žiedą apvolioti miltuose, tada panardinti į tešlą, nuvarvint perteklių, išvolioti traškučių/krekerių mišiny.
Žiedus išdėlioti ant skardos, išklotos kepimo popierium. Kepti 190C orkaitėje, kol gražiai apskrunda.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą