2012 m. lapkričio 27 d.

Tobuli tinginių balandėliai


reikės:
800 gr.maltos  kiaulienos sprandinės(aš dėjau žvėrieną, maišytą su kaiulienos lašinukais)
2 šaukštai majonezo
2 šaukštai krakmolo
100 gr. virtų ryžių(dėjau nevirtų saują)
didelė morka, svogūnas
200 gr. tarkuoto kopūsto (dėjau 350g)
3 kiaušiniai
druska, pipirai

Padažui: morka, svogūnas, grietinė(pyliau grietinėlę ir dar įdėjau krapų), kopūstas.

Į faršą sudėti visus produktus ir smulkia tarka tarkuotą kopūstą. Morką sutarkuoti, svogūną supjaustyti ir apkepti keptuvėje, atvėsinus įmaišyti į bendrą masę. Formuoti delno dydžio kotletus ir apkepti iš abiejų pusių keptuvėje, neilgai ,tik, kol apkeps. Į puodą dėti šaukštą sviesto patarkuoti morkos, įberti sauj1 pjaustyto svogūno ir dėti kotletus.Dar aš įpjausčiau kopūsto. Iki pusės įpilti vandens. Ant viršaus vėl tarkuoti morkos ir priberti svogūno, jei turite galit įdėti šaukštą kapotų petražolių,Aš dėjau krapus. pagardinti viską druska, pipirais ir troškinti apie 20 min. Aš troškinau 40min. Puodelyje su vandeniu sumaišiau šaukštą miltų ir supylus grietinėlę viską supyliau į puodą. Patroškinau apie 5 min. Skanaus!!!!!
šaltinis :čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą