2012 m. spalio 3 d.

Varškės apkepas/pyragas


Tikrai labai skanus apkepas/pyragas
Reikės:
tešlai:
150 g sviesto
120 g cukraus
2 kiaušiniai
2 stiklinės miltų (320 g) miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių
įdarui:
4 kiaušiniai
200 g cukraus
2 šaukštai aliejaus
800 g varškės
200 ml pieno
pakelis D.Oetker vanilinio pudingo
Sviestą ištirpink, sumaišyk su cukrumi, miltais, kiaušiniais, kepimo milteliais ir padėk į šaldytuvą. Tešla turi išeiti tokia, kad ja būtų galima aplipdyti kepimo formos kraštus.
Įdarui kiaušinius ištrink su cukrumi ir aliejumi. Sudėk varškę ir gerai išmaišyk, kad neliktų gumuliukų. Kitame inde pieną sumaišyk su abiejų rūšių pudingais, supilk į varškės masę ir išmaišyk. Įdaras turėtų išeiti gana skystas, kefyro konsistencijos.
Atsegamos kepimo formos dugną išklok kepimo popieriumi ir aplipdyk tešla. Supilk įdarą ir pašauk į 170 laipsnių orkaitę. Po 15 min. karštį sumažink iki 150 laipsnių. Kepk, kol pajudinus formą įdaras nebebanguos, taps tvirtas. Skanaus!!!
šaltinis čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą