250 g šalto margarino arba sviesto
200 g grietinės
1 kiaušinis + 1 kiaušinis 'skarelių' aptepimui
miltų, kad tešla susiminkytų į gabalą
obuoliai (nulupti ir supjaustyti skiltelėmis)
cukrus + cinamonas (obuolių pabarstymui)
cukraus pudros (sausainiukams apibarstyti)
Šaltą margariną sutarkuojame per stambią tarką. Įmušame kiaušinį, supilame grietinę, pamaišome šakute, suberiame miltus. Greitai užminkome tešlą, kad neliptų prie rankų. Dedame ją į šaldytuvą porai valandų, galima ir per naktį.
Obuolius nulupame, supjaustome norimo dydžio skiltelėmis. Apsibarstome cukraus ir cinamono mišiniu.
Iškočiojame tešlą į apskritimą, padaliname jį į 8-12 lygių dalių - trikampių - 'skarelių'.
Ant platesniojo trikampio - "skarelės" galo dedame obuolio skiltelę ir gražiai susukame.
Sausainiukus dedame į skardą ant kepimo popieriaus, aptepame kiaušinio plakiniu.
Kepame 180-200*C temperatūroje kol gražiai pagelsta.
Šaltinis : čia
200 g grietinės
1 kiaušinis + 1 kiaušinis 'skarelių' aptepimui
miltų, kad tešla susiminkytų į gabalą
obuoliai (nulupti ir supjaustyti skiltelėmis)
cukrus + cinamonas (obuolių pabarstymui)
cukraus pudros (sausainiukams apibarstyti)
Šaltą margariną sutarkuojame per stambią tarką. Įmušame kiaušinį, supilame grietinę, pamaišome šakute, suberiame miltus. Greitai užminkome tešlą, kad neliptų prie rankų. Dedame ją į šaldytuvą porai valandų, galima ir per naktį.
Obuolius nulupame, supjaustome norimo dydžio skiltelėmis. Apsibarstome cukraus ir cinamono mišiniu.
Iškočiojame tešlą į apskritimą, padaliname jį į 8-12 lygių dalių - trikampių - 'skarelių'.
Ant platesniojo trikampio - "skarelės" galo dedame obuolio skiltelę ir gražiai susukame.
Sausainiukus dedame į skardą ant kepimo popieriaus, aptepame kiaušinio plakiniu.
Kepame 180-200*C temperatūroje kol gražiai pagelsta.
Šaltinis : čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą