Reikia:
Reikia:
1 st. šilto vandens,
1 st. kukurūzų miltų
2 st. kvietinių miltų
1 a.š. sausų mielių
3 v.š. alyvų aliejaus
1 a.š. cukraus
1 a.š. druskos
stiklinė-200ml.
Užpilui:
5 v.š. alyvų ar kito aliejaus
3-4 sk. česnako
3 v.š. pjaustytų bazilikų, petražolių, raudonėlių, krapų, čiobrelių, mairūno
Vienoje stiklinėje šilto vandens išmaišyti mieles ir cukrų, palikti šiltoje vietoje 15 min., kad suputotų.
Pasiruošiame prieskonius užpilui, žalumynus smulkiai supjaustome, sumaišome su aliejumi, įspaudžiame česnaką ir viską paliekame dubenėlyje iki panaudojimo.
Dideliame inde suberiame sijotus miltus, jei neturite kukurūzų miltų, galima naudoti vien tik kvietinius, įberiame druską, aliejų, supilame mielių mišinį, viską minkome kokias 5min., tešlą apdengiame rankšluostuku ir paliekame 1val. šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Pakilusią tešlą dar kartą gerai išminkome, verčiame ant lentos, pabarstytos miltais, kočiojame apvalų lakštą, nekočiokite per plonai.
Tešlos lakštą gausiai patepame pasiruoštu aliejaus mišiniu, supjaustome juostelėmis.
ir po vieną juostelę susukame, ją dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, gaunasi toks tešlos ritinėlis viduryje, tada aplink jį sukame kitą tešlos juostelę, aplink ją vėl kitą juostelę, kol susisuks visos tešlos juostelės. Gaunasi tokia susukta spiralė.
Tą spiralę paliekame dar 30min., kad pakiltų. Po to jau dedame į įkaitintą orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame apie 30 min. kol viršus truputį paruduoja.
Šaltinis :čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą