2011 m. spalio 28 d.

Kepti varškėčiai

Reikia:
  • 250 g. pusriebės varškės
  • 2 kiaušinių
  • 3 v. šaukštų grietinės (naudojau 36%)
  • 1,5 stiklinės miltų
  • 1 v. šaukštas cukraus
  • žiupsnelis druskos
Varškę sutrupinti į dubenėlį, įmušti kiaušinius, įdėti grietinės, druskos bei cukraus, viską gerai išmaišyti, kai produktai susimaišys į vientisą masę po truputį pilti persijotus miltus, suminkyti tešlą. Miltus reikia dėti pagal situaciją – priklauso nuo varškės, grietinės  riebumo, kiaušinio dydžio. Tešla būna šiek tiek lipni prie rankų,  formuoju drėgnomis rankomis. Mes mėgstam nedidelius apvalius ar ovalius varškėtukus. Kepame ant įkaitintos keptuvės su šlakeliu aliejaus. Iškeptus varškėčius nusausinu ant popierinių rankšluosčių. Valgome su grietine ar uogiene. Skanaus !!!
Šaltinis : Neringos blogas


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą