2011 m. spalio 5 d.

Aguonų pyragas su karamele

Reikės:
300 g aguonų
300 g cukraus
šaukštas smulkintų riešutų
apypilnė stiklinė maltų džiūvėsėlių
0,5 šaukštelio cinamono
9 kiaušiniai

Kremui:
1 l grietinėles arba pieno
2 stiklinių cukraus
pakelio vanilinio cukraus

Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu. Pakutinį kartą užpylus palikti per naktį  Aguonas nusunkti kelis kartus permalti mėsmale (naudojau blenderį). Aguonas sukrėsti į didelį dubenį. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Imti medinį šaukštą ir gerai išsukti aguonas, dedant po vieną trynį ir šaukštą cukraus. Kai išsukami visi tryniai ir cukrus masę sukti dar 10 min. Išplakti baltymus, kartu su džiūvėsėliais ir cinamonu sukrėsti į aguonas ir viską atsargiai išmaišyti. Masę krečiam į kepimo skardą ir kepam orkaitėje, kol iškeps (įsmeigus ir ištraukus medinį pagaliuką turi būti švarus). Iškepus išversti ant aušinimo grotelių ir eiti ruošti kremą.
Dideliame puode (min 2,5 litro 1 litrui grietinėles) užviriname grietinėlę, supilame cukrų ir pastoviai maišant kaitiname. Kai kremas kiek sutirštėja ir paruduoja maždaug pusę ar kiek susigers pilame ant torto pagrindo. Kuo daugiau kremo susigers - tuo skaniau. Likusį kaitiname toliau, kol sutirštėja iki kondensuoto pieno konsistencijos. Tada pilame ant torto (prieš tai pageidautina po aušinimo grotelėmis patiesti kepimo popieriaus), ant viršaus barstome riešutus ir paliekame aušti per naktį. Skanaus!
šaltinis : popas.livejournal

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą