2012 m. spalio 31 d.

Šildanti Beatos moliūgų sriuba

reikės:
700g  moliūgo
2 svogūnų
skiltelių česnako
2 saliero stiebų
alyvų aliejaus, čiobrelio, šalavijo , pipirų, druskos
vištienos arba daržovių sultinio
grietinėles arba pieno
moliūgą nulupti, supjaustyti riekėmis, svogūną nulupti ir ketvirčiuoti, česnako skilteles nulupti, bet nepjaustyti. Tada moliūgąsvogūną, česnako skilteles, salierą sudėti į skardą, užpilti keletu šaukštu aliejaus, pabarstyt druska ir pipirais, čiobreliais, viską rankom sumaišyti ir dėti į karštą orkaitę, kepti apie 40min,arba kol suminkštės
Tada jau visą iškepusį ir suminkštėjusį moliūgą, kartu su svogūnais ir salierais, ir česnakais, dėti į puodą, ir užpilti vištienos sultiniu tiek, kad apsemtų. Pavirti dešimt minučių, išimti salierą ir čiobrelio stagarus, tada belieka tik sriubą sutrinti su spec.mikseriu ir įpilti grietinėlės arba, jei sriuba tirštoka, įpilti pieno… užvirti ir valgyti su prancūziškos duonos skrebučiais.
Šsaltinis :Čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą