2012 m. spalio 2 d.

Obuolių pyragas

reikės:
3/4 puodelio miltų
3/4 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
4 dideli obuoliai
2 dideli kiaušiniai
1/2 puodelio cukraus
pusės citrinos sulčių
1/2 a.š. vanilės ekstrakto
120 g lydyto sviesto
Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską mažame indelyje.
Nulupti obuolius, išimti sėklas, supjaustyti kubeliais ir išspausti citrinos sultis . Didesniame inde išplakti kiaušinius plaktuvu ir plakti, kol šie suptos. Po to supilti cukrų ir plakti, kol cukrus visiškai ištirpsta. Į pyrago masę pilti vanilę, puse miltų kiekio ir puse lydyto sviesto. Viską gerai išplakti. Po to supilti likusius miltus ir sviestą. Išplakti. Sukrėsti nuluptus, pjaustytus obuolius.
Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių, patepti kepimo formą sviestu ir į ją sukrėsti pyrago masę. Kepti 50-60 min arba kol pagaliukas įsmeigtas į pyrago vidurį bus švarus.
Šaltinis :čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą