2013 m. vasario 5 d.

Moliūgų sirupas

Oi kaip aš jį norėjau išsivirt, kai radau receptą. Ir tikrai nenusivyliau. Kava paskaninta moliūgų sirupu-dieviška. Net man nemėgstančiai kavos :)
Taigi receptas:




¾ puodelio (150 g) cukraus


¾ puodelio vandens
3 cinamono lazdelės
½ arb.š. malto cinamono
7 gvazdikėliai
7 kvapieji pipirai
¼ arb.š. malto muskato
¼ arb.š. malto imbiero
2 valg.š. moliūgų piurė**
1 arb.š. vanilės ekstrakto
1. Visas sudedamąsias dalis sumaišykite nedideliame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies.
2. Nuolat maišant, užvirinkite.
3. Sumažinkite ugnį ir virkite apie 10 minučių, retkarčiais pamaišant.
4. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite sirupui atvėsti iki kambario temperatūros.
5. Sirupui atvėsus, supilkite į norimą nedidelį (gausite apie 250 g moliūgų sirupo) indelį.
6. Laikykite šaldytuve. Galite laikyti iki 2 mėnesių.
** moliūgų piurė . Moliūgą nulupkite ir  supjaustykite gabalais, išimkite sėklas. Dėkite į kepimo skardas, išklotas kepimo popieriumi, ir kepkite iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol moliūgas taps minkštas. Iškepusį moliūgą dėkite į maisto smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės – piurė. Jei moliūgų masė per tiršta, galite įpilti vandens. Skanaus!!!
šaltinis: čia

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą