Tešlai reikės:
2
stiklinių miltų
150gr
sviesto
kiaušinio
druskos
4-5
šaukštai ledinio vandens.
Įdarui:
apie
300g šviežių arba šaldytų špinatų lapų
poro
sviesto
pakepimui
250g
grietinėlės 36 proc.
4
kiaušinių
apie
300g mėlynojo pelėsinio sūrio
česnako
skiltelė
muskato
riešuto
pipirų,
druskos.
Sviestą sutarkuojame stambia tarka,
sumaišome su miltais, įmušame kiaušinį, įberiame druskos ir viską kapodami
peiliu sulipdome, jei tešla nesiminko įpilame vandens. Suminkome ir dedame į
šaldytuvą mažiausiai valandai.
Porą supjaustome ir pakepiname svieste, sudedame špinatų lapus, česnaką ir
dar truputį pakepiname.
Tešlą
išėmė iš šaldytuvo pakočiojame ir įklojame
į skardą. Ant tešlos dedame špinatus su porais, apibarstome pelėsiniu sūriu.
Dubenyje išplakame kiaušinius, supilame palaipsniui grietinėlę, pasūdome,
papipirinam, patarkuojam muskato riešuto. Viską supilam ant tešlos su įdaru ir
dedam kept 180-190 laipsnių temperatūroj apie 40 minučių. Skanaus!
receptą
radau čia
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą