reikės:
250 gr. silkės filės
1 nedidelio svogūno
1 nedidelės morkos
1-2 a.š. smulkintų krapų
Marinatui:
50 ml. cukraus
100 ml. vandens
40 ml. acto (6 %)
2 lauro lapeliai
5 žirneliai juodųjų pipirų
1 a.š. tarkuotų krienų (naudojau paprastus, iš stiklainiuko)
Silkę supjaustome gabaliukais, svogūną plonais pusžiedžiais,
morkas plonais skridinėliais arba šiaudeliais, užbarstome krapus, ir viską išmaišomepasiruošiame marinatą.
Vandenį, cukrų, lauro lapelius, pipirus beriame į
puodą, užviriname. Tuomet sudedame krienus ir supilame actą. Kelias minutes
paverdame. Atvėsiname ir užpilame ant silkės. Statome į šaldytuvą marinuotis
parai. Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą