2012 m. gruodžio 27 d.

Suomiška silkė

Labai labai skani silkė :)
reikės:

250 gr. silkės filės 
1 nedidelio svogūno
1 nedidelės morkos
1-2 a.š. smulkintų krapų

Marinatui:

50 ml. cukraus
100 ml. vandens
40 ml. acto (6 %)
2 lauro lapeliai
5 žirneliai juodųjų pipirų
1 a.š. tarkuotų krienų (naudojau paprastus, iš stiklainiuko)
Silkę supjaustome gabaliukais, svogūną plonais pusžiedžiais, morkas plonais skridinėliais arba šiaudeliais, užbarstome krapus, ir viską išmaišomepasiruošiame marinatą.
Vandenį, cukrų, lauro lapelius, pipirus beriame į puodą, užviriname. Tuomet sudedame krienus ir supilame actą. Kelias minutes paverdame. Atvėsiname ir užpilame ant silkės. Statome į šaldytuvą marinuotis parai. Skanaus! 
   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą